Oorspronkelijk waren sieraden bestemd om het kwaad af te wenden of zoals bij amuletten op de arm en bij sommige kettingen om geluk te brengen.

India en Pakistan kennen een heel eigen cultuur wat sieraden betreft. Omdat ze vroeger een land waren, zie je wel heel veel overeenkomsten, vooral in de bruidscultuur. Het is heel opvallend dat Pakistaanse en Indiase bruidjes vaak hoofdsieraden (tikka/chumbar) dragen. Dit is meestal een sieraad over de scheiding van hun haar. Daarnaast dragen ze veel armbanden, chooriyan genaamd en enkelbandjes, payals. Vaak dragen ze ook sieraden op de hand, in de vorm van een net. De uiteinden van het net verzamelen zich in ringen bij de vingers. Ook de neusring wordt vaak gedragen.
De sieraden passen meestal qua kleur bij de kleding. Omdat Pakistaanse en Indiase bruidskleding bijna altijd driedelig is, een rok met een bloes of een broek met een jurk met daarbij altijd een enorm stuk stof, vaak helemaal bewerkt,  dat op het hoofd wordt gedragen. Dit heet een Dupatta. Dit geeft de finishing touch aan een Pakistaanse of Indiase bruid.

 

bron: moslimbruiloft